Фото без описуЗа три місяці літа в освітніх закладах Ліплявської сільської ради вже виконано всі  заплановані ремонтні роботи до нового навчального року. І якщо на перший погляд може здатися, що школи на час літніх канікул у стадії паузи, всередині робота кипить: фарбується, ремонтується, миється, поповнюється новим обладнанням.

27 серпня 2020  моніторинговою групою у складі Ліплявського сільського голови Сергія Геращенка, секретаря Ліплявської сільської ради Ніни Голуб, начальника відділу освіти, молоді, спорту та культури Тетяни Зверевої, начальника відділу кадрового та юридичного забезпечення Віктора Дудника, інспектора відділу освіти, молоді, спорту та культури Ірини Слободяник, бухгалтера Лідії Волошиної, представника управління держпрожспоживслужби в Канівському районі Анатолія Плахи та інспектора Канівського районного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області Олександра Хорошуна була здійснена перевірка готовності закладів загальної середньої освіти КЗ «Ліплявський ліцей» та КЗ «Келебердянський ліцей» до нового 2020-2021 навчального року.

Під час перевірки особлива увага членів комісії була зосереджена на ході проведення ремонтних робіт навчальних кабінетів, спортивних залів, приміщень соціально-побутового призначення (харчоблоків, туалетів, котелень), покрівель, облаштуванні територій, виконання заходів з протипожежної безпеки.

Велику роботу щодо оновлення приміщень, поповнення матеріально-технічної бази, облаштуванню площадок для дітей проведено педагогічними працівниками закладів освіти, виконавчим комітетом Ліплявської сільської ради та батьками. У навчальних кабінетах вчителями предметниками, батьками, технічними працівниками закладів проведені поточні ремонти. Учителі забезпечені методичними матеріалами.

Враховуючи освітню реформу, здійснювалась перевірка готовності закладів освіти до роботи в умовах Нової української школи. Приємно відмітити, що з розумінням та творчістю підійшли педагогічні працівники до осучаснення навчального приміщення. Виконавчим комітетом на умовах співфінансування придбані ламінатори та БФП, дидактичні матеріали, одномісні, модульні парти і стільці, що дасть змогу здійснювати зміну локацій. Облаштовані місця для відпочинку (килимок, пуфики, столик та стільчики, настільні ігри), класні бібліотечки.

Передбачено простір для розміщення зразків учнівської творчості, формування правил роботи в класі, тощо. Учителі початкових класів демонструють високу психологічну та методичну готовність до роботи у реаліях Нової української школи.

Моніторингова група відзначила, що усі заклади освіти продемонстрували належну готовність до нового 2020-2021 навчального року. Працівникам закладів разом з батьками та виконавчим комітетом вдалося виконати значний обсяг робіт та створити комфортні умови для навчання школярів і виховання дошкільнят.

Першого вересня діти мають зайти у теплі, охайні, відремонтовані заклади освіти.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису