Фото без опису

Із початком повномасштабного вторгнення російських військ на нашу землю Ліплявська громада стала прихистком для багатьох людей, яким надали статус внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Громада приймала з перших днів і досі приймає людей, яких війна змусила змінити своє постійне місце проживання.

Кожна людина, що перемістилась, в своєму житті мала якусь роботу, захоплення, чимось цікавилась, робила щось для свого комфорту, оточуючих, аж поки війна не відкрила двері з ноги і не довелося поїхати. На новому місці всі адаптуються по-різному: хтось досі не може відійти від подій і повноцінно включитися в життя, а хтось одразу почав шукати роботу, думати як заробити на життя, зрозумів, що може бути корисним громаді та новому оточенню.

Загалом Ліплявська громада з початку війни прихистила близько 2000 внутрішньо переміщених осіб.

Нині в громаді проживає 4,04 тис. місцевого населення та 450 внутрішньо переміщених осіб з Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської областей в т.ч. діти і люди похилого віку, серед яких є люди з інвалідністю.

З самого початку повномасштабного вторгнення росії, всі жителі населених пунктів громади: Ліпляве, Келеберда, Озерище, Прохорівка, Сушки почали збирати продукцію, яку виростили у своїх домогосподарствах, домашню консервацію, одяг та  передавати для потреб внутрішньо переміщених осіб, а це близько двох тонн продукції.

На сьогодні громада працює з усіма благодійними фондами, які допомагають старостатам, внутрішньо переміщеним особам, які потребують підтримки, а це: БО «БФ «МИ З УКРАЇНИ», БО БФ «МХП – Громаді», організація «World Central Kitchen», БО БФ «Стабілізейшн Суппорт Сервісез», Товариство «Червоного хреста», Черкаська обласна військова адміністрація, Черкаська районна військова адміністрація, народний депутат України Войцехівський В.О., депутат Черкаської обласної ради Воскобойнік О.А., регіональний директор ВП «Ліпляве» ТОВ «НВФ «Урожай» Трохимець О.В., фермер Радюк Д.А.

Спільно протягом періоду війни людям надавалася гуманітарна допомога: продуктові набори, дитяче харчування, засоби гігієни, одяг для дорослих і дітей, медикаменти, постільна білизна, ковдри, посуд, взуття, матраци, подушки, побутова хімія та інше.

Допомагали в доставці гуманітарної допомоги до людей ТОВ «Дніпро-Газон» (директор Роман Поляцький) та місцевий житель Савонік Анатолій.

Голова ФГ "Едельвейс" Слюсар І.М., голова ФГ "Канівське лівобережне мисливське господарство" Хорошун І.І., регіональний директор ВП «Ліпляве» Трохимець О.В. надавали пальне для перевезення гуманітарної допомоги.

 

Все це дає змогу нашим внутрішньо переміщеним українцям бачити небайдужість, співпереживання за них від усіх, хто готовий завжди простягнути руку допомоги та підтримки.

Зараз ми прагнемо забезпечити внутрішньо переміщених осіб всіма необхідними речами, щоб вони могли комфортно пережити зиму. Ми розуміємо, що ця пора буде складною для нас всіх, а тому кожен на своєму фронті мусить докладати максимум зусиль задля Перемоги!

Також Ліплявська громада допомагала іншим громадам, які зазнали окупації чи розташовані у прифронтовій зоні Харківської та Херсонської областей. Організовано надання гуманітарної допомоги: їжі, теплого одягу, ліків та інших необхідних речей для жителів цих областей. Загалом, дякуючи всім небайдужим жителям нашої громади було передано понад дві тонни продуктів.

На сьогодні в громаді працює кімната «Добра», де внутрішньо переміщені українці можуть взяти дорослий та дитячий одяг, взуття.

Щиро вдячні всім, хто не байдужий до чужої долі. Хто надає допомогу, протягає руку підтримки та проявляє турботу.

 

Тримаймося разом! Обов'язково переможемо!