Науково-практичні заходи в Ліплявському НВК

Науково-практичні заходи в Ліплявському НВК

Бінарний модульний урок у 5 класі провели вчителі трудового навчання – Салюк Т.В., Лісневська І.М. та  старший науковий співробітник Шевченківського національного заповідника, представник музею декоративно - прикладного мистецтва Ярмош Т.В. Мета уроку - навчити конкретним трудовим навикам при роботі з тканиною, нитками на прикладі виготовлення ляльки – мотанки; закріпити знання  учнів з історії появи народної ляльки, обрядів і традицій, пов'язаних з виготовленням ляльок;

Акція "Збережи довкілля"

Акція "Збережи довкілля"

20 квітня 2018 року відзначався День довкілля. Ліплявський навчально–виховний комплекс не залишився осторонь. Учнями школи проведена акція „ Збережи довкілля”. Були виготовлені екологічні листівки, які несли  інформацію для жителів села по сортуванню сміття та  прибиранню біля своїх домівок. До листівки був прикріплений пакетик із насінням квітів.

Відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у Келебердянському НВК

Відзначення 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у Келебердянському НВК

У зв’язку з відзначенням 32-х роковин Чорнобильської катастрофи у Келебердянському НВК була проведена інформаційна лінійка, виховні години та уроки. Також учні відвідали виставку у шкільній бібліотеці та переглянули відеоролик.

Відзначення 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Відзначення 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 26 квітня, в Ліплявській громаді біля пам’ятного знаку «Героям - ліквідаторам Чорнобильської катастрофи» відбулися заходи з нагоди відзначення 32-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Голова об’єднаної територіальної громади Сергій Геращенко, керівники району, ліквідатори, школярі та громадськість поклали квіти до пам’ятного знаку «Героям - ліквідаторам Чорнобильської катастрофи». Отець Сергій провів молебень за жертвами аварії на Чорнобильській АЕС.

Акція "На крилах мрій"

Акція "На крилах мрій"

У Ліплявському навчально-виховному комплексі проведена акція "На крилах мрій" суть якої полягала в тому, що учні виготовляли журавлики з паперу, як символ життя. Учні 5-7 класів розкрили тему Чорнобильської трагедії в своїх малюнках.

Вибухонебезпечні предмети: як не стати жертвою небезпечної знахідки?

Вибухонебезпечні предмети: як не стати жертвою небезпечної знахідки?

Красива і багата земля України. Рясніє вона корисними копалинами, лісами, озерами та річками, садами та хлібами. Але наша земля ще таїть неждану небезпеку. Минуло вже багато років як відгриміли останні бої Великої Вітчизняної війни, а земля все не перестає воювати.

Пожежна безпека під час відзначення травневих свят!

Пожежна безпека під час відзначення травневих свят!

Незабаром на нас чекають довго очікувані вихідні дні, а саме травневі свята. Всі жителі міста і району із задоволенням поїдуть на природу для відпочинку. Але слід пам’ятати, що байдужість та безвідповідальність любителів відпочинку на природі нерідко призводить до лісових пожеж, які завдають значної шкоди лісу та довкіллю загалом. Подібні дії призводять до забруднення навколишнього середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги та присадибні території. За декілька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати – лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні – гинуть птахи та звірі.